Přeskočit na hlavní obsah

Hovězí ve strouhance


Jedno z jídel, které je dobré i po rozmrazení, jsou hovězí plátky ve strouhance. Dají se jíst s rýží, brambory ale i s chlebem.


Na 2 porce:

  • 4 plátky hovězího masa (používám plec nebo hezkou kližku) 
  • sůl 
  • pepř 
  • strouhanka 
  • olej 
  • půl kostky bujonu a 400 ml vody nebo 400 ml vývaru


Maso si z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance. Plátky zatáhneme na rozpáleném oleji. Pokud nemáme vývar, tak si bujonovou kostku uvaříme ve vodě. Osmažené plátky dáme do varné misky nebo pekáče, přilijeme tuk z pánve a celé zalijeme vývarem. 

Pečeme v předehřáté troubě na 210 °C asi hodinu, respektive do měkka. 


 Přeji dobrou chuť!


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zavařené dušené kuře

Tak jsem se včera poprvé pokusila o zavařování masa. Po přečtení tisíce návodů na internetu jsem stejně o radu řekla dědovi. Co jsem zjistila? maso se dá zavařovat jakékoliv, jen v něm nesmí zůstat ani kousek kosti maso je lepší tepelně předem upravit nepoužívat mouku ani smetanu, pozor i na cibuli někteří zavařují cokoliv bez omezení maso vždy zavařovat hodinu a půl na 100 °C a druhý den znovu nejdůležitější je čistota sklenic vždy musíme otřít závit sklenice, aby víčko správně "chytlo" Vzhledem k tomu, že jsem nikdy nezavařovala, tak mi hodně pomohl děda. Je důležité mít vodu nad víčky a zavařovat na 100 °C, k tomu nám pomůže teploměr. Voda totiž vře již při 91 °C, a to je málo. Pokud zavařujete menší počet sklenic, stačí i obyčejný kuchyňský hrnec (dostatečně vysoký), poklička a teploměr. Já zavařovala kuřecí maso s cibulí a paprikou. Ačkoliv se dá na internetu dočíst, že cibule může začít kvasit, tak děda maso s cibulí zavařoval normálně a nikdy mu ne

Fit langoše bez kynutí

Také míváte chuť na langoše? Jenže je to kynuté těsto, bílá mouka a ještě smažené v tuku, proto jsem vyzkoušela "zdravější" verzi. A musím uznat, že chutnají skoro stejně jak originál! Tak nemějte předsudky a vyzkoušejte. Na 4 langoše: 280 g špaldové mouky  150 g mléka/kefíru/bílého jogurtu (nejlepší je asi jogurt)  1 kypřící prášek do pečiva  olivový olej  sůl  kečup, sýr, česnek apod. Mouku, sůl, jogurt a jednu lžíci olivového oleje smícháme v celistvé těsto. Vytvarujeme asi 1 cm vysoké placky, které jemně potřeme olivovým olejem. Pečeme na plechu s pečicím papírem v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.  Po upečení potřeme česnekem utřeným se solí a ozdobíme kečupem a sýrem. Doufám, že Vás tyto langoše mile překvapí jako mě! :)

Špenátové lasagne z domácího těsta

Ahoj, dnes jsem si pro Vás připravila recept na skvělé špenátové lasagne z domácího těsta. Výroba těsta dá sice trochu zabrat, ale výsledek stojí zato! Navíc se dají zamrazit :). Těsto:      •   300 g hladké mouky      •   3 celá vejce      •     špetka soli      •    lžíce olivového oleje Část mouky dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, olej. Postupně přidáváme zbytek mouky, tak aby vzniklo hladké těsto. Následně necháme těsto hodinu odpočinout.  Z těsta si odtrhneme malou část (asi na polévkovou lžíci) a vyválíme na co nejtenčeji, vyválené těsto by mělo být téměř průhledné.  Receptů na domácí lasagne v průběhu času najdete na blogu více, ale základem všech je bešamel. Bešamel:   ·          300 ml mléka ·          1 menší cibule ·          2 stroužky česneku ·          tymián, bazalka ·          sůl, pepř ·          lžíce másla ·          hladká mouka na zahuštění Vše kromě mouky dáme do hrnce a necháme prohřívat tak, aby se mléko nepřichytlo, násl