Také míváte chuť na langoše? Jenže je to kynuté těsto, bílá mouka a ještě smažené v tuku, proto jsem vyzkoušela "zdravější" verzi. A musím uznat, že chutnají skoro stejně jak originál! Tak nemějte předsudky a vyzkoušejte.
Na 4 langoše:
- 280 g špaldové mouky
- 150 g mléka/kefíru/bílého jogurtu (nejlepší je asi jogurt)
- 1 kypřící prášek do pečiva
- olivový olej
- sůl
- kečup, sýr, česnek apod.
Mouku, sůl, jogurt a jednu lžíci olivového oleje smícháme v celistvé těsto. Vytvarujeme asi 1 cm vysoké placky, které jemně potřeme olivovým olejem. Pečeme na plechu s pečicím papírem v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.
Po upečení potřeme česnekem utřeným se solí a ozdobíme kečupem a sýrem.
Doufám, že Vás tyto langoše mile překvapí jako mě! :)
Komentáře
Okomentovat